MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Owoce czarnego bzu (Sambucus nigra) to znakomite źródło...
fot. RitaE/pixabay.com

Na wzmocnienie odporności. Te rośliny masz w swojej kuchni! Jedz codziennie, zmniejszają ryzyko infekcji

Czarny bez na grypę, gorączkę i gardło

Owoce czarnego bzu (Sambucus nigra) to znakomite źródło składników antywirusowych: kwercetyny, kempferolu, rutyny i izokwercetyny. Dodatkowo owoce obfitują w przeciwutleniacze i witaminę C, które wspierają walkę z wolnymi rodnikami tlenowymi. Udowodniono, że spożywanie czarnego bzu podczas infekcji, może o 4 dni skrócić czas chorowania na grypę.


Zobacz również

Wakacyjny Koncert Gwiazd z cyklu Dni Ziemi Skaryszewskiej. Tłumy pod sceną [ZDJĘCIA]

NOWE
Wakacyjny Koncert Gwiazd z cyklu Dni Ziemi Skaryszewskiej. Tłumy pod sceną [ZDJĘCIA]

Marczyk i Gospodarczyk są dumni z występu w ORLEN 80. Rajdzie Polski. Zdjęcia

Marczyk i Gospodarczyk są dumni z występu w ORLEN 80. Rajdzie Polski. Zdjęcia

Polecamy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora